A czy ja wiem, kto pracuje w twoim ASO i jak bardzo jest rozwinięty intelektualnie :?: :szeroki_usmiech
światła do jazdy dziennej
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez loydU mnie się świecą tylko wskazówki na desce rozdzielczej.
W dzień nie potrzeba aby się świeciła cała decha
Zamieszczone przez rakieta77zatrzymała mnie policja ponieważ według nich jechałem na przeciwmgielnych.
Musisz im palcem na drugi raz pokazać, która żarówka jest od halogenu (to ta bliżej tablicy rejestracyjnej :lol: )
Komentarz
-
-
Czy ktoś już ma patent na zamianę żaróweczki od jazdy dziennej na:
[ Dodano: Pon 17 Maj, 10 12:06 ]
Chodzi o puszczenie przez komputer prądu na LED, bo normalnie wykrywa przepaloną...
dużo bardziej będzie to wyglądało na światła do jazdy dziennej niż halogeny.Załączone plikiPassat b8 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez antassoCzy ktoś już ma patent na zamianę żaróweczki od jazdy dziennej na:
[ Dodano: Pon 17 Maj, 10 12:06 ]
Chodzi o puszczenie przez komputer prądu na LED, bo normalnie wykrywa przepaloną...
dużo bardziej będzie to wyglądało na światła do jazdy dziennej niż halogeny.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Witam wszystkich, jestem nowy więc proszę nie krzyczeć jeżeli jest coś nie tak.
Mam taki problem. Zamontowałem światła do jazdy dziennej do O2 takie za 200zł. na 5 diód ale zauważyłem że po włączeniu ich zaczyna mi gorzej odbierać radio w samochodzie. Plus jest podpięty pod jakiś bezpiecznik w komorze silnika który daje napięcie po włączeniu zapłonu, minus do akumulatora a kolejny kabelek do świateł mijania. Wszystko działa jak powinno ale chyba te diody powodują jakieś zakłócenia ponieważ radio zaczyna delikatnie szumieć. I z tąd moje pytanko - czy ktoś spotkał się z czys takim? Obecnie światełka są odłączone a dwie stówki poszły.
Komentarz
-
-
To może i ja się pochwalę.
Zamontowałem światła LED-owe. Ponoć na diodach OSRAM robione.
Świecą chyba dobrze.
Dłubania było ok 5h. + podłączyłem pod jakieś przekaźniki pod maską. Zrobiłem tak, bo żadnych bezpieczników pod maską nie znalazłem .
Efekt jest taki, że po zapaleniu się kontrolek światła też się zaświecają. Po zgaszeniu kontrolek światła gasną po ok. trzech sekundach. Po włączeniu pozycyjnych gasną od razu.
Zakłóceń w radiu po włączeniu świateł nie stwierdziłem.
Jak znajdę teraz chwilę czasu, to wyślę do regeneracji prawy odbłyśnik od ksenona. Na zdjęciu widać, że inaczej (słabiej) świeci.Sprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
---
A to moja skodzinka:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin10... Zamontowałem światła do jazdy dziennej do O2 takie za 200zł. na 5 diód ale zauważyłem że po włączeniu ich zaczyna mi gorzej odbierać radio w samochodzie. ...
Wszystko działa jak powinno ale chyba te diody powodują jakieś zakłócenia ponieważ radio zaczyna delikatnie szumieć...
Musisz zrobić coś w tym rodzaju:
Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bubuDEkowal 2002, powiedz mi czy bedzie roznica jesli kable prowadzone beda rownolegle, tak jak w Twoim przyp. czy przeciwbiegle, jak u mnie:
O ile pamiętam to lepiej jak są nawinięte tak jak na mojej fotce, ale się o to nie założę ops: ( dawno to było )...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
[ Dodano: Pon 24 Maj, 10 19:06 ]
Zamieszczone przez marcin10Zamieszczone przez kowal 2002Zamieszczone przez marcin10... Zamontowałem światła do jazdy dziennej do O2 takie za 200zł. na 5 diód ale zauważyłem że po włączeniu ich zaczyna mi gorzej odbierać radio w samochodzie. ...
Wszystko działa jak powinno ale chyba te diody powodują jakieś zakłócenia ponieważ radio zaczyna delikatnie szumieć...Zamieszczone przez kowal 2002Prawdopodobnie LED-y są zasilane z układu z przetwornicą ( i to akurat bardzo dobrze :wink: ), która trochę "sieje" ( a to już nie za bardzo ). Pytanie jest czy "sieje" zakłócenia po zasilaniu ( po kablach ), czy po w.cz. ( czyli powiedzmy działa jak radiowy nadajnik zakłóceń, które odbiera radio ). Postawiłbym raczej na opcję pierwszą. Musisz spróbować podłączyć przewody do LED-ów przez jakiś szeregowy dławik. Ale na początek możesz spróbować owinąć przewody kilka razy na pierścieniu ferrytowym, może wystarczy.
Musisz zrobić coś w tym rodzaju:
Myślę że to jednak zakłócają te diody ponieważ włączając światła mijania światełka nie gasną całkiem tylko świecą ok. 20% mocy tak jakby zmieniały się w pozycyjne a wówczas zakłócenia znikają o ok. 80% choć nie do końca. Dopiero kiedy zgasną całkiem zakłóceń nie ma. Bardzo dobrze można to stwierdzić słuchając jakiejś stacji która nadaje z daleka. Moje światełka z wyglądu są takie same jak ma guzolot.
Obrazek
Komentarz
-
-
zgodnie z nowelizacją ustawy o ruchu drogowym światła dzienne NIE MUSZĄ św. łącznie ze światłami pozycyjnymi z tyłu!!! taka informacja wisi w wydziałach komunikacji (czytałem jak przerejestrowywałem samochód) pisało tam również ze z dniem któregos marca nie wolno używać świateł pozycyjnych i mijania o barwie żółtej.....czyli zgodnie z przepisami światła dzienne powinny zapalać się SAME bez postojówek z tyłu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin10Myślę że to jednak zakłócają te diody ponieważ włączając światła mijania światełka nie gasną całkiem tylko świecą ok. 20% mocy tak jakby zmieniały się w pozycyjne a wówczas zakłócenia znikają o ok. 80% choć nie do końcaSprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
---
A to moja skodzinka:
Komentarz
-
-
Samochód na Polskę musi mieć polską homologację.
OII po FL taką homologację mają co znaczy, że wszystkie opcje samochodu muszą spełniać warunki polskie.
Jak dopuścili przednie dzienne bez tylnich to jest to legalne w polsce. Jest to przecież standardowe wyposażenie samochodu. Zresztą ktoś cytował tu na forum opinię, że taka informacja wywieszona jest w wydziałach komunikacji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KristofoklesPanowie zgodnie z najnowszymi przepisami wszystkie nowe auta rejestrowane po 01.01.2010 r wyposażone w światła do jazdy dziennej (przy ich włączeniu) nie muszą mieć palących się tylnych
"zgodnie z najnowszymi przepisami wszystkie nowe auta rejestrowane [po raz pierwszy] po 01.01.2010 r wyposażone w światła do jazdy dziennej (przy ich włączeniu) nie MOGĄ mieć palących się tylnych"Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckBłąd.... już conajmniej kilka razy pisałem o tym na forum - cytując powyższe:
"zgodnie z najnowszymi przepisami wszystkie nowe auta rejestrowane [po raz pierwszy] po 01.01.2010 r wyposażone w światła do jazdy dziennej (przy ich włączeniu) nie MOGĄ mieć palących się tylnych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KristofoklesA może ktoś by napisał dokładnie jak wyglądała kontrola Policji takiego auta? może miał już ktoś taką przygodę?zdroofko
daszek
http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II
Komentarz
-
-
Podłaczenie dziennych LED
Panowie chcę sobie założyć takie światełka, ale z elektryką to nie jestem obcyjany
Jeśli chodzi o podłaczenie kabli pod pozycje(aby wyłaczały się dzienne po właczeniu pozycji) to nie ma problemu, pod maską można podłaczyć, masa też. Problem mam z tym, jak podłaczyć zasilanie aby po właczeniu stacyjki świeciły się dzienne, gdzie się wpiąć???
Prosze o porady.Przemo
Komentarz
-
-
Bywa róznie z Policją...
Zamieszczone przez KristofoklesZamieszczone przez kropeckBłąd.... już conajmniej kilka razy pisałem o tym na forum - cytując powyższe:
"zgodnie z najnowszymi przepisami wszystkie nowe auta rejestrowane [po raz pierwszy] po 01.01.2010 r wyposażone w światła do jazdy dziennej (przy ich włączeniu) nie MOGĄ mieć palących się tylnych"
Oceńcie sami...
pozdrawiam4x4 2.0 AZJ Adventure
Komentarz
-
-
Ja + wpiąłem pod sterowanie przekaźnikiem. Jest tak, że po przekręceniu kluczyka światła się włączają, po "odkręceniu" światła gasną po ok 3 s. Fotkę pożyczyłem od kolegi kamil-1984 - mam nadzieję, że nie będzie miał nic przeciwko
Pozdrawiam
AndrzejZałączone plikiSprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
---
A to moja skodzinka:
Komentarz
-
-
Witam. Wczoraj kolega podpoił mi samochód pod komputer i zrobił taki bajer że po zapaleniu silnika i spuszczeniu ręcznego zapalają się tylko światła mijania i do tego obniżył moc żarówek na 70%. Przez dzień t wystarczy. Co to powoduje deska rozdzielcza przez dzień się nie świeci, światła postojowe z tyłu też tylko same przednie. Myślę że taki bajer warto sobie włączyć.
Komentarz
-
Komentarz